Υποχώρησαν τα νερά του Αχελώου – Η Αργιθέα επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς μέχρι την επόμενη θεομηνία

Η Αργιθέα μετρά τις πληγές που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία και αρχίζει να επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς.

Ήδη από το πρωί, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, τα μηχανήματα του δήμου δουλεύουν ασταμάτητα να δώσουν πρόσβαση σε όλους τους οικισμούς και να απεγκλωβίσουν τους δημότες, στην πλειοψηφία τους υπερήλικες, πολλοί από αυτούς ζουν μόνοι τους και χωρίς γειτόνους.

Από την εικόνα που έχουμε μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αποκλεισμένοι σε ολόκληρο το δήμο, αν και σε κάποιες περιπτώσεις η διέξοδος δεν είναι η πιο σύντομη και απαιτείται μια παράκαμψη 1-2 χιλιομέτρων

Το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ αποκαταστάθηκε πλήρως, τυχόν μικροπροβλήματα εντοπίζονται στη λειτουργία του δημοτικού φωτισμού σε 2-3 οικισμούς τα οποία τις επόμενες μέρες θα αποκατασταθούν.

Τα νερά του Αχελώου ποταμού υποχώρησαν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και έτσι έχει αρθεί και ο αποκλεισμός του συνοικισμού Αρδάναβου Καταφυλλίου προς γέφυρα Καταφυλλίου, ο οποίος είχε διέξοδο μόνο από Κελλάρια.

Τα νερά των ρεμάτων υποχώρησαν αρκετά και ήδη σε πολλά επενέβησαν τα μηχανήματα του δήμου και αποκατέστησαν τη διέλευση των οχημάτων και η προσπάθεια συνεχίζεται με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει ο δήμος.

Στον οικισμό Φλωρέσια Βραγκιανών η ύδρευση αποκαταστάθηκε και γίνεται έλεγχος από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για τυχόν ζημιές στα υπόλοιπα.

Από το πρωί ο δήμαρχος Λάμπρος Τσιβόλας στη Δυτική Αργιθέα και οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Καραγεώργος στον Αχελώο και Νίκος Τουραλιάς στην Ανατολική Αργιθέα συντόνιζαν το έργο των χειριστών και είχαν διαρκή επικοινωνία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα την επίλυση των προβλημάτων.

 

Koulia Korakou

Koulia Korakou

ai-than-1

ai-than-1

ai-than-2

ai-than-2

auto-dimos

auto-dimos

fefyra ko2

fefyra ko2

floresia-01

floresia-01

floresia-1

floresia-1

gefyra Ko1

gefyra Ko1

gefyra P

gefyra P

koumpourianitis

koumpourianitis

marathos

marathos

pterigio-Lia

pterigio-Lia

sot-1

sot-1

sot-2

sot-2

sot-3

sot-3

sot-4

sot-4

sot-5

sot-5

sot-6

sot-6

spart-1

spart-1

spartisi

spartisi

xerakia

xerakia