Οριστική ένταξη τριών σημαντικών έργων για το ν. Καρδίτσας στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Την οριστική ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων τριών σημαντικών έργων για την Καρδίτσα, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.  Κώστας Αγοραστός.

Τα δύο εξ αυτών είναι οδικά και αφορούν στον δρόμο Μουζάκι-λίμνη Πλαστήρα και στον δρόμο Σπηλιά-Βραγκιανά, ενώ το τρίτο έχει να κάνει με τα αρδευτικά δίκτυα του φράγματος Ταυρωπού.

Ο κ. Αγοραστός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκου και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου κ. Ψαχούλα, είπε πως τα καλά για το νομό και την περιφέρεια νέα ήρθαν μετά την επαφή που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών κ. Δέδε, όπου και οριστικοποιήθηκε η ένταξη των έργων στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του κάθε έργου είπε ότι για τα αρδευτικά δίκτυα είναι 12,5 εκ ευρώ, για την Α’ φάση του οδικού άξονα Μουζάκι - Λίμνη Πλαστήρα (το κομμάτι προς την Λίμνη Πλαστήρα) είναι 4,6 εκ ευρώ, ενώ για το Ιερά Μονή Σπηλιάς - Βραγκιανά, είναι 4 εκ ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, μιλάμε για έργα προϋπολογισμού 21 εκ ευρώ περίπου.

Συνεχίζοντας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είπε ότι ζήτησε να γίνουν άμεσα οι διαθέσεις εγκρίσεις των πιστώσεων, να έρθουν οι αποφάσεις στην περιφέρεια Θεσσαλίας και να δημοπρατηθούν τα δύο οδικά έργα που είναι και αρμοδιότητά της. Το αρδευτικό, σημείωσε, θα το εκτελέσει το υπουργείο.

Καταλήγοντας είπε ότι η διεκδίκηση και άλλων έργων συνεχίζεται και ζήτησε απ’ όλους να κινηθούν γρήγορα, να υπάρξει συνεργασία των υπηρεσιών για να μπορέσουμε να έχουμε τα οφέλη της υλοποίησης των έργων

 Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από τις ανακοινώσεις του Κου Αγοραστού και τις δηλώσεις του Κου Τσιάκου

Εξελίξεις και για το θέμα της παλιάς ηλεκτρικής

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε πως είχε επαφές με την υπουργό πολιτισμού για το θέμα της παλιάς ηλεκτρικής και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και είπε ότι από το Δήμο έχουν σταλεί όλα τα απαιτούμενα και βρισκόμαστε σε αναμονή για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ο κ. Τσιάκος

Μία σύντομη τοποθέτηση επί των λεγομένων του κ. Αγοραστού έκανε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος και για να τον ευχαριστήσει για την προσπάθεια και την επιμονή του που έφεραν αυτά τα αποτελέσματα, αλλά και για να μιλήσει για την σπουδαιότητα των συγκεκριμένων έργων.

Για το δρόμο Μουζάκι - Λίμνη Πλαστήρα είπε ότι θα ενισχύσει τον τουρισμό καθώς ενώνει την Καλαμπάκα με την Λίμνη Πλαστήρα, ενώ τον θρησκευτικό τουρισμό θα βοηθήσει σημαντικά ο δρόμος Σπηλιά - Βραγκιανά. Σε ότι αφορά στα αρδευτικά δίκτυα τόνισε τέτοια έργα έχει μεγάλη ανάγκη ο νομός καθώς κάθε χρόνο χάνονται εκατομμύρια κυβικά νερού στην προσπάθεια άρδευσης.

Π.Κ.