“ΧΑΡΤΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ”: Δραματοποιημένη Ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη

Στις 31/7/2016 στο Λεοντίτο,  στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Αργιθέας "Καλοκαίρι 2016", πραγματοποιήθηκε η μουσικό-θεατρική παράσταση “ΧΑΡΤΙΝΑ ΠΟΥΛΑ” σε σκηνοθεσία και επιλογή κειμένων του Νίκου Γκεσούλη, δύο ηθοποιοί και δύο μουσικοί  ανοίγουν διάλογο με τον μεγάλο “λόγο” του ποιητή από το σύνολο του έργου του και τον προσφέρουν στους θεατές συγκινώντας και προβληματίζοντας.

Πρόκειται για μια παράσταση αναλογίου, διάρκειας 1,5 περίπου ώρας, στην οποία ο λόγος και η δράση συνταξιδεύουν με τη ζωντανή απόδοση επί σκηνής της μουσικής του Γιώργου Τσαγκάρη και Γιάννη Ψειμάδα.

Η παράσταση παρουσιάστηκε επί σειρά ετών σε θεατρικές σκηνές, πολυχώρους πολιτισμού  και φεστιβάλ θεάτρου σε όλη την Ελλάδα και έχει αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-επιλογή κειμένων :Νίκος Γκεσούλης

Μουσική: Γιώργος Τσαγκάρης- Γιάννης Ψειμάδας

Ηθοποιοί: Νίκος Γκεσούλης- Σωτηρία Τσέλιου-Παππά

Μουσικοί: Γιάννης Ψειμάδας- Αγγελική Ποτήρη

 

Τάσος Λειβαδίτης

Ποιητής αιμάτινος, γήινος.

 Άνθρωπος του έρωτα και της αναζήτησης.

Ταξιδευτής που ταπείνωσε τον εαυτό του για να συναντήσει στη διαδρομή τους άλλους.

Κάθε αίμα μέσα του,κάθε σταγόνα που κύλησε, την έταξε στη δημιουργία της ποίησης. Στη λατρεία της και στη λατρεία της γυναίκας.

Τίποτε περισσότερο αιμάτινο από αυτό, σαν η σιωπή που ακούγεται εκκωφαντική εκεί που κάποτε περπατούσε ο ποιητής δικαιώνοντας τη ζωή με απλό τρόπο .

Με μια καρδιά που δεν ανάπαυε τον πόνο , αλλά ήταν γεμάτη με την εύρυθμη νοσταλγία των ανθρώπων.

“...και όταν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλον

είμαστε κιόλας νεκροί.”

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Νίκος Γκεσούλης, Νάξου 9-11 Κυψέλη-Αθήνα

τηλ. :6945-031113 ,email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , facebook: Nikos Gesoulis

 

Απόσπασμα Βίντεο από την εκδήλωση στο Λεοντίτο Αργιθέας